7 آوریل، روز جهانی بهداشت در تقویم میلادی

در ۷ آوریل سال ۱۹۴۸ میلادی در نیویورک، نخستین اساسنامه کنفرانس بین‌المللی بهداشت از سوی سازمان بهداشت جهانی تدوین گردید. در ژوئن ۱۹۴۸ میلادی، نخستین مجمع عمومی سازمان بهداشت جهانی با حضور نمایندگان بیش از ۶۱ کشور جهان در ژنو تشکیل شد و ۷ آوریل در تقویم میلادی را به نام روز بهداشت نام‌گذاری کردند.

با این تصمیم از سال ۱۹۵۰ میلادی به بعد در روز ۷ آوریل تقویم میلادی هر سال، برگزاری جشن بزرگداشت این روز به جریان افتاد. مراسم روز جهانی بهداشت، سالانه به عنوان فرصتی به منظور جلب توجه جهان به موضوع بهداشت جهانی است و سازمان بهداشت جهانی و کشورهای جهان رویدادهای بین‌المللی، منطقه‌ای و محلی را در چنین روزی بررسی می‌کنند.

دولت‌ها و سازمان‌های غیردولتی مختلف به روز جهانی بهداشت، منافع و دستاوردهای آن برای بهداشت عمومی اذعان دارند. آن‌ها فعالیت‌های مربوطه مانند شورای جهانی بهداشت را ساماندهی کرده و حمایتشان را از آن‌ها در رسانه‌ها اعلام می‌کنند.

روز جهانی بهداشت همراه با روز جهانی سل، هفته جهانی ایمن‌سازی، روز جهانی مالاریا، روز جهانی علیه توتون و تنباکو، روز جهانی ایدز، روز جهانی اهدای خون، و روز جهانی هپاتیت، یکی از هشت کمپین رسمی سازمان بهداشت جهانی WHO است.

سازمان بهداشت جهانی همه ساله در روز جهانی بهداشت با هدف افزایش توجه و آگاهی عموم مردم و تمرکز اقدامات و فعالیت‌ها یکی از موضوعات مبتلا به جوامع را انتخاب می‌کند و به آن می‌پردازد. این سازمان برای سال ۲۰۱۷ میلادی موضوع افسردگی را انتخاب کرده است. شعار سال ۲۰۱۷ میلادی روز جهانی بهداشت: افسردگی (بیایید صحبت کنیم) بوده است. هدف سازمان بهداشت جهانی این است که از این طریق توجه همگان را بیش از پیش به «افسردگی» به عنوان بیماری قرن حاضر جلب نماید.

روز ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ در تقویم شمسی علی اکبر سیاری معاون وزارت بهداشت ایران در همایش روز جهانی بهداشت در تهران گفت: «شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری افسردگی مبتلا هستند که از این آمار حدود ۱۲٫۷ درصد در محدوده سنی ۱۴ تا ۶۴ سال قرار دارند. از این گروه سنی ۲٫۲درصد به افسردگی شدید دچار هستند.

وی افزود: «آسیب‌های اجتماعی در جامعه رو به افزایش است. هم‌اکنون بیکاری، طلاق، اعتیاد و فقر زیربنا و زمینه‌ساز افسردگی هستند و ما باید به این زیربناها بپردازیم. بعضی قشرها همچون سالمندان و نوجوانان و جوانان در بحث افسردگی آسیب‌پذیرتر هستند».

منبع: ویکی پدیا